Kategori 'Kozmetik'

Siyah Renkli Fransız Manikürü

Son zamanlarda Hollywood ünlülerininde kullandıgı fransız manikürünün artık siyahisi moda.Hollywood ünlüleri, vazgeçemedikleri fransız manikürü herkes tarafından kullanılmaya başlayınca trendi daha da ileri taşımaya karar verdiler.

Artık fransız manikürleri tırnak ucunda siyah, koyu kırmızı gibi renklerle son buluyor. Ya da Paris Hiton gibi tırnağınızın ten rengi olan tüm kısmını, dibindeki açık renkli hare hariç siyaha boyayabiliyorsunuz.
Bu yeni trendi denemek ufak bir değişiklik yaratacak ancak, dikkat edin, modadan anlamaz arkadaşlarınız tarafından pis tırnaklı olarak nitelendirilmeyin.

Yorum Yazın 26.10.2008

Parfümün Etkisini Artırmak İçin Yapılması Gereken şeyler

Parfum kullanırken bazı şeylere uymak parfümün kokusunun etkisini artırıyor.Kadınlar için parfum çok önemlidir.Güzel kokmak ve bu kokuyu uzun süre üzerinde tutmak çok önemlidir.

Güzel kokmanın etkisini arttırmak için dikkat edilmesi gereken hususlardan bazıları şunlar:
“Vücut: Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır. Sıcak ve nemli noktalar olan koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek, kanın fazla pompalandığı noktalar olan bilek içleri, ÅŸakaklar ve boyun, hareketli noktalar olan dirsekler ve diz içleri buna örnek verilebilir.
Devamını okuyun…»

Yorum Yazın 23.10.2008

Parfüm kullanımı


Tenizie hangi parfümün gidecegi yada hangi mevsimde hangi parfüm kullanmanız gerektiğini biliyomusunuz.Bu yontemle karşı cinsi kışkırtabilir ve mis gibi kokabillirsiniz.İşte parfüm kullanım yontemleri
Kadın

Çiçek: En büyük koku ailesidir. Taze ve neşeli aromalara sahiptirler. Temel içerikleri çiçek, çiçek yaprakları, yağ ve to humlarıdır. Bunlara genellikle misk, ağaç, meyve, yeşil bitki notaları ile aldehitler eşlik eder.
Meyve: Taze ve hafif kokulardır. Temel notaları bergamot, limon, portakal, mandalina, greyfurt, portakal çiçeğidir. Bunlara genellikle çiçek ve şipre notaları eşlik eder.
Şipre: Kuvvetli esansların karışımından oluşurlar, kalıcı ve zengin içeriklidirler. Temel notaları ağaç, meşe yosunu, misk ve patçulidir. Bunlara genellikle çiçek ve meyve notaları eşlik eder.
Oryantal: Sıcak ve şehvet uyandırıcı esansların karışımıdır. Temel notaları misk, vanilya, amber, değerli ağaçlardır. Bunlara genellikle egzotik çiçek ve baharat notaları eşlik eder.
Devamını okuyun…»

Yorum Yazın 02.08.2008

Limonun Cildimize Faydaları


Genelde limon her derde deva diye bilinir.Gerçektende belki daha önceden cilde faydalı olduğunu duymamışsınızdır.Özellikle c vitamini yonunden oldukça zengin olan limonun cildimiz için ne gibi faydaları varmış bakalım.

Limon, cildiniz icin serinletici ve canlandirici bir etki yapar. Alti adet limonu, kabuklari ile birlikte halka seklinde dilimleyin. Derin bir kaba soguk su doldurun ve icine dilimlediginiz limonlari atin. Limonlarin kabuklari yumusayana kadar en az bir-iki saat bekletin. Sure tamamlandiktan sonra limonlari elinizle sIkin ve banyo suyunun icine limonlari ve hazirlanan suyu ilave edin. Eger limonlarin suda bekletilme suresi sizin icin cok uzun ise, o zaman limonlarin suyunu sIkin ve limonlarla birlikte banyo suyuna katin. Hazirladiginiz limon banyosunun icinde 20 dakika kalmaniz yeterli olacaktir. Bu ozel banyo icin kan dolasiminizi hizlandirirken, ic acici limon kokusu da gune dinamik baslamaniza yardimci olacaktir.
Devamını okuyun…»

Yorum Yazın 16.07.2008

Selülite Portakal Kabuklu Çözüm

Alternatif tıpla zayıflama alanında çalışmaları bulunan ve ÅŸifalı bitkilerle kilo verme, yaÄŸları eritme konusunda uzman olan Dr. Elif GüveloÄŸlu’na göre, bu sorunla savaÅŸmada “altın kurallar” var! Selülitle mücadelede deÄŸiÅŸmez birtakım kurallara dikkat çeken GüveloÄŸlu, “selülit düşmanı” dediÄŸi portakal kabuÄŸu yağından özellikle söz ediyor.

Kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor

Mineral tuzlar, organik asitler (sitrik ve malik asit), flavonoidler ve esansiyel yaÄŸlar içeren portakal yağının önemine deÄŸinen doktor GüveloÄŸlu, dünyada kendini kabul ettirmiÅŸ birçok önemli markanın kremlerinde portakal yağının kullanıldığın söylüyor. Bu mucize yağın ciltten emiliminin ve deri altı dokusuna geçiÅŸinin oldukça hızlı olması etkisini de artırıyor.  Portakal kabuÄŸundan elde edilen portakal yağı, yaÄŸları eritmede önemli etken maddeler içeriyor. GüveloÄŸlu, “Portakal yağındaki etken madde, deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırıyor, oradaki metabolizmayı artırarak lokal yaÄŸ yakımını hızlandırıyor. Ayrıca çok kuvvetli bir antioksidan, oksijenin toksik yan ürünlerini dokudan uzaklaÅŸtırıyor. Selülit tedavisinin olmazsa olmazı olan masajın etkinliÄŸini de artırıyor” diyor.
Devamını okuyun…»

Yorum Yazın 17.06.2008

Önceki Yazılar



Web Stats | Bayan | Gizlilik Politikasi|